MEDITERRANIA

Jose Luis Posa Lozano

 

Costa Brava, costa blava,

daurada de llum i sol,

esquma de plata i lluna,

aigua que em neteixa el cor

des de Colliure a Sant Carles,

des de Creus fins a Mahó,

des  de Marsella a Tunicia,

des de Istambul al "Peñon".

 

Bresol de Venus i d'Eros

llar de Neptuno i Jesus

mare de Egipte i d’Atenas,

de Troya,  Itaca i Sió,

 

de Roma patria i ostatge

de Venecia, sang i llum

de Alejandria i Cartago

runes, historia i perfum.

 

Cementiri de pateres

tomba de dones  e infants

d´homes que es juguen la vida

fugint de guerres i fam.

 

Que ta escuma ens beneeixi

que la lluna del teu sol

ens faci un llit a la sorra

que acaronas amb amor.

 

Que la pau de tas badies

ens ompli de llum el cor

i que la història ens recordi

que som un poble amb mil noms,

amb mil profetes i màrtirs,

pero tots som fills de Déu

que els odis porten les guerres,

que les guerres porten mort

que els nostres fills es mereixen

un món més just i millor. 

 

  • Autor: Jose Luis Posa Lozano (Offline Offline)
  • Publicado: 22 de mayo de 2021 a las 11:50
  • Categoría: Sin clasificar
  • Lecturas: 19
Llevate gratis una Antología Poética ↓

Recibe el ebook en segundos 50 poemas de 50 poetas distintos




Para poder comentar y calificar este poema, debes estar registrad@. Regístrate aquí o si ya estás registrad@, logueate aquí.